Hackpads are smart collaborative documents. .
1216 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1216 days ago
  • Otvoreni podaci sanitarne inspekcije
Hranoljupci i entuzijasti za otvorene podatke se udružuju!
1220 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1220 days ago
Ovdje možes dodati svoj projekt ili se pridružiti već nekom postojećem. Putem maila se možete javiti zaduženima za projekte, ili direktno komentirati, postavljati pitanja, davati prijedloge i upitati štogod Vas zanima. Nemojte stavljati ideje – već projekte koji se mogu realizirati na hackathonu. Nove ideje pišite na Hacbooku.
 
Želite dodati projekt? Ovdje možete pročitati kako i vidjeti primjer dolje - Vodič i predložak za projekte. Zatim možete utipkati svoj projekt i primjere odgovora koji se nalaze niže na ovoj stranici.
1254 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1254 days ago
  • Knjižnica kao platforma
Facebook je u mnogočemu neprimjeren za usporedbu s knjižnicama, ali iz ovog primjera knjižnice mogu naučiti mnogo. Dana 24. svibnja 2007. Facebook je postao platforma: skup resursa - usluga, podataka, alata - koji omogućuju nezavisnim programerima stvaranje novih aplikacija. Zanimljive mogućnosti se otvaraju ako promislimo o knjižnici kao platformi,  otvorenoj platformi.
Knjižnica kao platforma bila bi usmjerena razvoju znanja i zajednice, a ne primarno za razvoj softvera. Ipak, kao otvorene softverske platforme, trebala bi:
  • biti otvorena za sve
  • davati pristup svakom dijelu informacije koje ima, uključujući i njegovu digitalnom sadržaju, ali i metapodacima o tom sadržaju, njegovom korištenju i društvenim interakcijama oko tih informacija
  • omogućiti izgradnju novih proizvoda i usluga bilo kome i oko bilo koje ideje
  • integrirati sve što knjižnica zna u cijelom internetskom ekosustavu.
1255 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1255 days ago
  • Pomozi svom gradu da usvoji i provede politiku otvorenih podataka
1257 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1257 days ago
  • Pomozi javnim tijelima da usvoje otvoreni pristup i otvorene formate
Prvi korak da bi baza otvorenih podataka funkcionirala je taj da podaci moraju biti lako dostupni. Mnogi gradovi, imali oni politiku otvorenih podataka ili ne, imaju dosta posla što se tiče rada na glavnoj bazi podataka, da ona bude dostupna svima u čitljivom formatu. Potrebno je evaluirati na kakvoj se poziciji grad nalazi što se tiče baza podataka i potreban je rad sa gradskim vlastima da bi se napravio program koji bi omogućili tu bazu da bude otvorena i dostupna svima u 2014. godini.
1257 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1257 days ago
Hackathon je otvoren za razne ideje i koncepte, ali upamtite da je to relativno kratak trenutak kada se grupa raznih ljudi nađe po prvi put kako bi radili stvari koje nikada prije nisu radili! Zato imamo predložak kojeg možete koristiti kao primjer dok planirate svoj hackathon.
1257 days ago
Unfiled. Edited by Miroslav Schlossberg 1257 days ago
  • Napravi aplikaciju za vizualizaciju inventara nekretnina tvog grada ili lokalne jedinice
Inventar nekretnina je važan korak ka transparentnosti podataka svakog grada. Stanovi i poslovni prostori u vlasništvu države ili jedinica lokalne uprave već su desetljećima jedna od bolje čuvanih tajni hrvatskog društva. Korištenjem tih nekretnina često su se, a i još uvijek se, plaćale usluge, pogodovalo se poduzetnicima s dobrom vezom da si na atraktivnoj lokaciji smanje troškove poslovanja ili zaslužnima da si jeftino osiguraju životni prostor. Podatke o korisnicima, cijenama, razlozima i rokovima korištenja takvih prostora administracija još uvijek krije koliko može. U Zagrebu, primjerice, gradska uprava još uvijek tvrdi da ne zna s koliko zaista nekretnina raspolaže, a posljednji podaci o korisnicima gradskih stvanova stari su desetak godina. U takvoj situaciji čak i same lokacije nekretnina brižljivo se čuvaju što je donekle razumljivo ima li se na umu prastara tradicija provaljivanja u prazne stanove i takvo ilegalno rješavanje stambenog problema.

Stop sharing the collection with ?

This pad is open to "", so will still be able to access it.
Cancel
hackhaton Feed

Contact SupportPlease check out our How-to Guide and FAQ first to see if your question is already answered! :)

If you have a feature request, please add it to this pad. Thanks!


Log in